Dagprogrammering
Het investeren in de nieuwe generatie gebeurt door in en rond de schooltijden meer werk te maken van bewegen, gezonde voeding, natuureducatie, wetenschap & techniek, cultuur, welzijn en de toekomstige arbeidsmarkt. Het betreft aandachtsgebieden die naast het reguliere onderwijsprogramma, kinderen versterken in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze toekomstoriëntatie wordt gedurende vijf tot tien extra uren per week aangeboden. Het betreft een doorlopende lijn, te beginnen bij kinderen tussen de nul en vier met een belangrijke rol voor babyopvang, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en gastouderopvang. Gevolgd door de leeftijden vier tot twaalf jaar op de basisscholen.

Gezondheid, arbeidsperspectief, leefbaarheid, leren en werken
Goed functioneren, meedoen aan de samenleving, mentaal welbevinden, zingeving en kwaliteit van leven zijn aspecten die bijdragen aan een gezonde samenleving. Uitgangspunt: voor alle kinderen positieve gezondheid en arbeidsperspectief, met het vermogen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Centraal staat hierbij de gezamenlijke aanpak om ieder kind op te laten groeien tot een kansrijke en gezonde generatie.

Meer informatie over het plan is hier te lezen op.

Gezonde en kansrijke generatie is een initiatief van:
Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen, Stichting Openbaar Onderwijs Marenland, Noordkwartier, SKSG, GGD, Hanzehogeschool Groningen Instituut voor Sportstudies, Huis voor de Sport Groningen, HANNN, Menzis, JOGG NL en Centre of Expertise Healthy Ageing. Ook andere organisaties kunnen zich hierbij aansluiten.

SOOOG Magazine 2020 - februari

In dit SOOOG Magazine leest u een aantal boeiende artikelen over ontwikkelingen en veranderingen in het aanbod binnen onze organisatie.